Poort van Overstad viert eerste lustrum

Aanvullend kader voor ontwikkeling Overstad
15 februari 2019

Poort van Overstad vier eerste lustrum

 

ALKMAAR - Waar voorheen jarenlang het bedrijf Amafilter was gevestigd, is in 2014 een geheel vernieuwd gebouw ontstaan: De Poort van Overstad. Middenin Overstad omringd door vele andere winkels bracht de Poort weer nieuw elan aan Overstad: het vernieuwen van oude gebouwen gaf vijf jaar geleden een nieuw gezicht aan dit stuk Alkmaar.

Meerdere gebruikers maken nu elke dag gebruik van het maar liefst 6.000 vierkante meter tellende verzamelgebouw: Big Gym, het grootste fitnesscentrum van Alkmaar biedt sport- en trainingsmogelijkheden aan vele bezoekers. Beter Bed, al sinds vele jaren actief in Alkmaar koos ook voor de Poort: alles gelijkvloers en gratis parkeren voor de deur waren belangrijke overwegingen om zich hier te gaan vestigen. Dit gold ook voor Reddy Keukens en Pro Duo. Carpet Right kwam als laatste, temeer omdat hun oude locatie in het Ringers complex gedateerd was en omdat daar nieuwbouw moet gaan plaatsvinden.

Waarom de Poort zo'n goede plek is? Hein de Jong, mede-eigenaar: "We hebben ervoor gekozen om een groot parkeerterrein aan te leggen dat voorziet in gratis parkeren voor alle bezoekers. Bereikbaarheid en parkeren zijn belangrijke pre's voor winkels die hiermee hun klanten optimaal kunnen bedienen". Daarnaast ligt het slechts vijf minuten lopen van de binnenstad af.

Meer informatie
Bron: Persbericht 'Poort van Overstad', in de Alkmaar op Zondag d.d. 14 april 2019.